Sportpedicure

Sporten, de een doet het om lekker in beweging te blijven en de ander doet het beroepsmatig.  Hardlopen, fitness, voetballen, tennissen…. Sporten is populair.

Maar wat vaak vergeten wordt, is dat de voeten van sporters vaak heel wat te verduren hebben, mede omdat het lichaamsgewicht op de voeten tijdens het sporten erg hoog is. Bijvoorbeeld tijdens het hardlopen, draag je 3 tot 4 keer je eigen lichaamsgewicht.

Als u regelmatig of veel sport dan is het van belang dat u goed passende sportschoenen draagt. Uw voeten kunnen veel te lijden hebben door het sporten. Helaas zijn niet alle sportschoenen goed voor uw voeten. Dit kan leiden tot huid en nagelproblemen aan uw voeten. 

Actieve sporters kunnen veel problemen aan hun voeten hebben zoals ingegroeide/ingroeiende nagels, stootnagels, afgebroken/gescheurde nagels, verdikte nagels, bloeduitstortingen onder de nagels of schimmels onder de nagels. Als gevolg van te veel druk en wrijving kan er overmatig eelt ontstaan, likdoorns, kloven of blaren. Ook kan de huid gaan verweken door overmatige transpiratie.


Een sportpedicure kan uw voeten hierop onderzoeken, u van advies voorzien en indien nodig uw voeten tapen.

Niet sporten is natuurlijk geen optie! Door uw voeten regelmatig te laten behandelen en goede kousen/schoenen te dragen kunnen veel problemen worden voorkomen.